2011-10-26

Dávám na vědomí... aneb postoj k Lukáši Lhoťanovi

    Není to můj styl, ale co je moc, to je moc.

Poslední dobou se na netu často kopíruje článek a slova Lukáše Lhoťana se slovy:

"...Lukáš Lhoťan je jednou z nejznámějších osobností českého islámu, která v novinách i televizi pravidelně hovoří k islámské problematice. Zároveň je místopředsedou Libertas Independent Agency, o.s., jejímž cílem je šíření pozitivního obrazu islámu v českých médiích..."

"Lukáš Lhoťan je jednou z vůdčích osobností českého islámu, který v novinách i televize pravidelně reprezentuje české muslimy."*

Nejdříve řekněme, že když má nějaký muslim titul například jako místopředseda, že to s velikou pravděpodobností (prozatím) je funkce ve společnosti, kde jsou pravděpodobně 2 lidé, možná i o člověka navíc. Předseda a místopředseda. Slova jako valná hromada, hlasování atd. by měla být brána v mini měřítku. Veliká slova vypadají pěkně a teoreticky přidají člověku na váze, ale realita, obzvláště u tohoto člověka, je o něčem jiném.

Muslim, jehož slovo má v komunitě nějakou váhu, je člověk respektovaný a znalý. Svým chováním a mluvou si vyslouží úctu a obdiv svého okolí.

Slovo pana Lhoťana v České muslimské komunitě nemá žádnou váhu. Atom má větší váhu než jeho slova. Tento člověk si svým podlým a zákeřným chováním i svou mluvou nevysloužil nic jiného než neúctu, výsměch a pohrdání.

Jeho x-leté snažení o nějaké místo v brněnské mešitě a komunitě celkově bylo, díky jeho činům, okolím pochopeno jako "vyhodíme ho dveřmi, vrátí se oknem".

Mediální pozornost si vysloužil pouze tak, že se všude sám nastrčí. Aktivně se vždy snaží psát do novin nějaké články, podávat obvinění nebo se vetřít před kameru. Poslední dobou se jeho popularita u nemuslimské společnosti zvýšila tím, že začal plivat do "vlastního hnízda". To má v dnešní době velikou cenu, protože ex-muslimové a ex-muslimky, kteří "najednou zří světlo a pravdu" a začnou islám a své bývalé přítele a přítelkyně hanit, jsou ceněni zlatem.

Politika je v dnešní době stavěna na zádech muslimů. DIY jak se stát úspěšným politikem - stačí otevřeně prohlásit nenávist k muslimům a islámu. Tuhle cestu už si vyšlapává pan Kusák a pan Lhoťan zřejmě nerad zůstává pozadu.

Netuším co se honí panu Lhoťanovi hlavou. Jestli to zase není nějaký plán, jak se infiltrovat do nemuslimské společnosti, získat jejich respekt a pak je všechny obrátit k islámu... to už tu jednou bylo. Možná jen jeho způsob boje s muslimy klesl pod úroveň a nenašel jiný způsob, jak si vyrovnat účty za to, že mu muslimská společnost nenabídla žádnou pozici. Opravdu netuším.

Co však vím jasně ... tento člověk nemá páteř. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že jednoho dne se snaží získat vaše přátelství jen, aby vás druhého dne mohl bodnout do zad. Nebo při jakékoliv jiné příležitosti, pokud s ním nebudete souhlasit nebo mu nedáte to, co chce. Tímto předem varuji člověka, ke kterému teď po neúspěchu s mešitou, přeběhl.

Není pravda, že bych nerozeznala to dobré, co pro islám vykonal, ale to špatné předčilo vše. Absolutně zatemnilo cokoliv, co by se o něm pozitivního dalo říct.

Muslimská komunita, tak jako každá jiná, má své problémy a mouchy. Sama mám s některými zastupiteli problémy a nesouhlasím s nimi. ALE ... jako muslimové máme dvě možnosti, buď je budeme řešit a nebo přidáme polínko do ohně. Je zřejmé, co si pan Lhoťan vybral. Kritizovat, šťourat se někomu v osobním životě a špinit pomluvami něčí pověst veřejně, to opravdu umí jen kalibr, který na to má žaludek. Mimochodem je to také jednodušší, když za vámi nikdo, kdo by vás v reformě podpořil, nestojí.

Jeho výlety do USA jsou pouze ukázkou, kam se dokáže vloudit, ale ne co si svým chováním a vzdělání zasloužil. Osobně označení ho za "mluvčího" považuji za urážku.

Pan Lhoťan u mne a mnoha dalších neselhal pouze jako muslim, ale také jako člověk.


Tak či onak, tento článek není ani tak o tomto člověku, jako ...

dávám především médiím, novinám i časopisům a také blogerům na vědomí, že
...nadměrná většinová Česká muslimská komunita za panem Lhoťanem nestojí. Že v ní nemá žádnou váhu a že za ni nehovoří a nikdy nehovořil. Pan Lhoťan ani zdaleka neprezentuje názory České muslimské komunity. Stejně tak nemá žádnou náboženskou autoritu nebo vzdělání, aby mohl efektivně o islámské problematice hovořit.




*První zprávy a parlamentí listy

Žádné komentáře:

Okomentovat